Snabbt bad & nya skor

Idag har Qlempan & Kiwi verkats, och Kiwi har fått skor för första gången! Härligt då hon har ömmat jättemycket! De får bara skor fram då de inte rids så mycket & inte så hårt. :)

Efter lite tvekande beslöt sig jag & Nathalie att åka och bada med Trevina trots att det var närmast kolsvart på himlen och lovat blixtrar os.v. Men vi hade bestämt oss and so we did! Jag frös så mycket så jag badade inte, jag agerade fotograf. :)







Är fortfarande kolsvart på himlen, så kommer antagligen ett åskväder senare, ska anstränga mig till 1000 för att få ett par bra blixt-bilder... Hihih, good luck!

Hiss


* Till barn/ungdomar som rider på ridskola som köper fina grejer till ponnysarna när de ska rida. Vet flera tjejer som köper Scapa-schabrak som "deras" ponny får ha på sig när de rider dem. De köper huvor, benskydd, täcken, grimmor os.v. Grimmorna & täckena får de använda när som helst, det tycker jag är jättebra! För många ridskolor har inte råd att lägga ut pengar på att köpa fina täcken & grimmor till hästarna, och då tycker jag det är superbra för de som vill att de köper såna grejer till dem. De är också värdefulla! ♥

Dagens planer


Jag ligger just nu i sängen och ska snart ta mig kraft och bege mig nerför trappan och äta frukost (!). Ska ut och fota en sväng och sola. Senare i eftermiddag om det är fint väder ska jag & Nathalie åka med Trevina till havet och bada. Håller tummarna på fint väder, kommer bli fantastiska bilder isånnafall!

Är förövrigt ganska nöjd med bilden ovanför!

Hästarna 28 Juni








Welshen är påväg...!



Kan man annat än älska Rubys hängläpp?



Shopping!

Bara för att blogg.se cpade (som vanligt) så fick det bli en film på mina grejer istället!

Är supernöjd med mina inköp!

Däremot fanns det ingen flughuva, och inget rosa regntäcke i rätt storlek utan bara i Teddys storlek.. Kommer gå hemma och dö inombords när Teddy använder sitt :(

En bild från igår!


Nu är vi på Ullared.. Hinner inte förbereda fler inlägg så bye!

Godmorgon!


Jag & Julia klockan 3 inatt..

Nu har vi precis vaknat, jag ska hoppa in i duschen och sedan ska vi äta frukost. Vi ska till ullared idag, vet inte om jag har sagt det eller inte.. Men men, nu vet ni! :D
Kommer tidsinställda inlägg!

L ä n g t a r

'
15 dagar kvar. Galet att ha hästarna utanför huset ♥

Känsliga läsare VARNAS!


Usch, ormen är ca 1meter lång och som ni ser, mittimellan tjock, fett äcklig! Någon har kört över den också, "bra" eftersom det är en huggorm och det är massor av barn i stallet.. Vi har sett ormen 3 gånger förrut, Andreas har sett den vid hagen, Tuva sa helt lugnt: "Mamma, det är en orm här!" och pekade precis bakom sig. Mamma såg den i hagen men nu är den äntligen död, skönt att slippa oroa sig, fast inte bra eftersom huggormar är fridlysta.. Nåväl, nu kan vi ju inte mycket göra..!
Jag ryser bara jag tänker på den, USCH!

Rösta? <3


Klicka på bilden för att rösta på mig & Trevina i en tävling! ♥

Alla ni som röstar, lämna en kommentar här under så länkar jag er! <3



Bilder från havet




Lite bilder jag tog på Emelie & Tiffen..

Haha, fråga mig inte vad jag gör..












Härliga bilder <3




Ni ser, jag hade hjälm!








Världens finaste hästar, jag är så lycklig att jag har er ♥


Sommar på hög nivå!

Ni som har saker att invända, att jag är dum som rider utan hjälm, att jag har dubbelmoral & allt vad det är, håll det för er själva. Jag vet att det är dumt att rida utan hjälm, men jag red med hjälm först så att de inte var på "bushumör" och sedan tog jag av den i max 5 minuter för att ta dessa underbara bilder.

Enjoy
!



Kan inte leva utan er, världens finaste ponnysar. Någonsin. ♥

Dagens outfit


Jag tror ni kan gissa vad jag ska göra idag..?
Få fina sommarbilder såklart ;)

Badet igår!


Mötte Jossan och vi drog oss ner till Kvarnen, satt ett tag och bara tjöta, som vanligt.. Det är galet härligt, vi har inte vart med varandra på flera veckor & inget har förändrats mellan oss.. Vi börjar att skratta åt allt precis som alltid. Hur underbart!? Haha, heeelt galet.. Woaaah! Vi badade inte, vet inte varför xD Var ändå varmt i vattnet.. Nåväl, var mysigt att träffas ändåså :D

Sommarlov ♥


Smultron, det är verkligen sommar! ♥

Jag & Qlempan var ute på promenad efter badet och då hittade vi massor av smultron. Så mysigt, bara hon & jag ute på en skogsstig med massa smultron :D Sommar-feelings? OHJA.


Bilder från igår!



Ser ni hennes rinnande öga? :(













Lite blandade bilder från gårdagen, älskar sista bilden på Kiwi, ljuset är mumsfillibaba!

Svar på kommentarer!


Svar till Jojjo: Tack så mycket :D Hon är en riktig underbaring ♥
Svar
till Emma: Vi har inte varit hos veterinären med Qlementine ännu, vi ska dit såfort de finns en tid. Men när vi var där förra gången sa hon att jag skulle börja skritta henne efter 4 veckor i en halvtimme nu har det gått ungefär 2 månader sedan vi var där, och nu var första gången jag vågade skritta på henne. Men ska bara skritta henne någon gång då & då, jag vill inte göra det värre ifall det ännu inte har läkt till 100%. Men jag väntar på att vi ska få en tid, vill veta ifall hon är bra eller inte!!! :)


Kiwis sysselsättning igår!








Hon var jätteduktig och Nathalie satt kvar :D Hon gjorde nästan ingenting, duktiga loppan :D ♥

Det jag har gjort idag..


Jag har ridit på Qlempis för första gången på MÅNGA månader! :D

Min ögonsten ♥

Händelser i förväg..

Gud, jag har just nu 2000 bilder jag ska gå igenom, visa på bloggen os.v. men det finns ingen tid till det!
Jag tänkte ta hela den här kvällen till att blogga och fixa med bilderna, men icke! Jossan smsade och frågade om jag ville joina henne till havet, och självfallet! Så nu ska vi ner till havet och bada. Mysigt ♥

På tal om bad, så badade jag & mamma Qlempan & Kiwi igår!



Woops !

Förlåt, jag har varit bussy med alla ponnysar idag, har massor att berätta för er!

Tänkte mest bara säga att jag lever, har svarat på några kommentarer och nu ska jag kasta mig in i duschen för att bli av med alla äckliga fästingar!

En ledtråd till vad jag har gjort idag....

Den första som gissar rätt länkas i 3 inlägg!

Snart tävling!


Jag ska förhoppningsvis vara med på den här pay and jumpen på Orusts ridklubb! Det ska bli jättekul, senast var Troya för hur längesen som helst.. Har redan bestämt outfit x)

Den här + rosa boots.


Film på kadriljen



Blandade ridlägerbilder


Max (Mitzy Light, Majas ponny) en av Trevinas hagkompis!

Maja & Jonna påväg till hagen för att säga godnatt till hästarna :)

Unna (Jonnas ponny) & Trevina står i hagen (de var också hagkompisar! :D)

Ett ridpass i paddocken, dressyr.

Ett annat ridpass, hoppning!

Hoppning..

Uppvisning sista dagen!

Så det kan gå! ..

Basilika, 34(?) år gammal!

Horsemanship uppvisning

Påväg från hagen på kvällen. Nice solnedgång huh?!


Ur Amandas garderob


Den här gången är det ett täcke ur min garderob. Det är köpt till Qlementine men passar både Qlempan, Trevina & Kiwi eftersom allihopa har strl 125. Det är ett vintertäcke köpt på Ullared.


Såhär ser mönstret ut!


Midsommarfirande!

Här kommer bilder från igår på midsommarfirandet vi hade i stallet!

Jag hade ponnyridning för alla barn och Trevina skulle självklart vara pyntad & fin ;)


Tränset som Natta fixade!

Fläta i svansen som jag fixade!

Knopp i pannan!
Och så fick hon låna Teddys sadel & under ett vitt schabrak. Så gulligt ;)
Jag ledde ju Trevina så jag kunde inte ta några bilder, men det var jättemånga andra som gjorde så jag hoppas de kan skicka dem till mig så jag kan publicera dom här på bloggen. :)

Jordgubbar & vaniljsås, mumma!

Släkt-firande hemma ;)

Godmorgon

Godmorgon på er!

Jag ligger och sover just nu, har varit helt slut ända sedan lägrets slut, så jag tar alla chanser att få sovmorgon. Men eftersom bloggen verkligen fick lida igår så får jag bättra mig idag, och då får ni ett tidigt blogginlägg från mig!

En bild från ridlägret ♥

Glad midsommar allihopa!

Nu har jag fått fixa mitt internet! Äntligen! Tagit ca ett dygn, men nu lever internetet igen. :D Wohooopie!

Kiwi!

Teddy!

Trevina!

Qlempan!

Chaboukie

Johanna Grants underbara fina skäckponny Chaboukie har avlivats häromdagen. Jag gick in på hennes blogg via mobilen och fick syn på att han hade avlivats. Jag har inte följt hennes blogg alls länge, men känns ändå som att man har lärt känna både henne & honom på dessa dagar. Mina tårar började helt plötsligt att rinna. Chaboukie, den fantastiska skäcken som hoppade över höghus med Johanna ovanpå fanns inte längre på denna jord!?!
Johanna & Chaboukie hör ihop, det spelar ingen roll ifall Chaboukie är 100 mil från henne, de är sammansvetsade. De är själsfränder & det kommer de alltid att vara. ♥
Vila i frid underbara ponny, hoppas du får det bra på trapalandas evigt gröna ängar!

Massa strul..

Internet bråkar jättemycket med mig, det är därför jag inte bloggat någonting sedan jag kom hem. Mitt internet har alltså inte funkat på hela dagen tydligen & det verkar inte ha så stora planer på att göra det heller. Jag bloggar just nu från Ulfs jobbdator, den är urkass men funkar för att skriva detta till er. Jag ska försöka ALLT (vilket jag typ redan har gjort) för att få det att fungera. Well, keep working så att säga. Vi hörs förhoppningsvis senare.
Chiao.

Bloggtips!


Jag måste verkligen hissa den här bloggen, tjejerna som driver den heter Josefine & My och de bloggar intressant och inläggen är läsvärda. Josefine är 17 år om jag minns rätt och har en c-ponny som heter Fantasia. My är 13 år och har två c-ponnyer som heter Halebop & Pegasus. De bloggar om sin vardag med sina ponnysar, tävling & träning, utrustning & matchningar. Allt är helt enkelt roligt att läsa. Klicka på bilden för att komma till deras grymma blogg!


Ida & Billy hoppar!














Gästbloggning @ Josefine

Hej allihopa! Amanda frågade mig om jag ville gästblogga här så varför inte? Har aldrig gjort det förut så detta blir kul!

Mitt namn är Josefine Pehrson, jag bloggar i vanliga fall också - på min och min kompis blogg teamhusebacken.blogg.se. Jag är en tjej född 94 som har en maxad c-ponny som heter Fantasia. Hon är min allra första häst, och hon kommer få stanna hos mig för alltid, hon är verkligen min bästa vän! Hon är ett gammalt sto på 19 år, för det mesta sur, grining och jobbig, haha.

Jag tänkte berätta lite om vår historia. Det hela började när jag fick syn på en annons på en ponny som hette Fantasia. Namnet var speciellt så det satte sig i huvudet direkt! Nu kan jag säga att annonsbilder var fruktansvärt ful, likaså den svankryggande betande ponnyn på bilden. Vi ringde för en provridning. Hon som sålde Fantasia var inte hennes ägare, utan någon som sålde henne åt den riktiga ägaren. Så det var till hennes gård vi åkte, i Halland någonstans. Där på en jätteskrotig gård med grejer överallt stod den där fuxen ensam i en hage. Jag fick rida på en äng och hoppa lite, samt sen rida henne i grimma till sommarhagen. Det jag minns starkast från provridningen var hur Fantasias stora öron var spetsade rakt frammåt när jag red, det tyckte jag var roligt. Men jag fastnade aldrig riktigt för henne direkt, så vi sa att vi skulle fundera på det. Väl hemma kunde jag inte sluta tänka på Fantasia, så vi ringde och sa att vi ville köpa henne. Men då fick vi höra att hon redan var såld.... såsom jag tänkt på den där ponnyn och längtat! Det gick en dag eller några dagar, minns inte riktigt – säljaren hörde av sig igen och sa att de som skulle köpt henne fått något i vägen. Så hon blev min i alla fall!

Som jag sa så fäste jag mig aldrig vid henne från början, det var mer den där känslan man får som liten tjej som fått sin första egna ponny. Men ju mer tiden gick, ju starkare växte känslan för den där skruttiga hästen. Nu har det gått nästan exakt tre år sedan jag hämtade hem henne. Nu finns det verkligen ingen annan ponny i världen jag önskar att jag köpt istället. Vi möter dagligen motgångar men vi kämpar och kämpar. Och nu efter tre år fylld av en massa slit, sorg och tårar – kan jag säga att jag inte velat haft något annorlunda, den största delen har ändå varit fylld av glädje. Fantasia är en sådan ponny som inte gör något gratis, ryttaren måste ha koll på exakt ALLT, annars går inget. Men jag hade inte velat ändra på det, det är helt perfekt. Det får oss samhöriga.

Jag har haft de tre bästa åren i mitt liv nu med Fantasia, och så länge hon lever kommer jag leva i oändlig lycka!

/ Josefine Pehrson
teamhusebacken.blogg.se

Nästa inköp


Bocaj ridstövel!
Jag skulle egentligen ha köpt dom innan lägret, men så blev det inte..

Musiktips!



Ur Amandas garderob!



Mitt fina rosa träns som är köpt på Ullared, de har hållt jättebra och är jättebra. Ngt stelt då jag inte använt det jättemånga gånger. Finns ett likadant fast blått också. Bettet ingår ej.

Oputsat träns.

Pannbandet är riktigt fint tycker jag, och både Qlementine & Trevina passar superbra i tränset.

150;- om jag minns rätt.


Gästbloggning @ Jessie

Hejsan alla Amanda-fans, Jessica heter jag och jag fick i uppgift att gäst blogga os Amanda nu medan hon är borta!

Som jag sa så heter jag Jessica och är ca 157/158 cm lång. Jag är, sedan 1 dag tillbaka 15 år och finns till på bloggen dressyrfjollorna.blogg.se. Jag bor i den yttepyttelilla staden Ljungskile som ligger alldeles norr om Göteborg.
Jag är, som ni kanske redan förstått en hästtjej så att det står härliga till, och vad är inte en hästtjej utan en häst?
.
Jag har just nu 1 egen häst, varav jag inom några dagar (hoppas jag) ska köpa en till.
Min nuvarande häst heter Zhaalaga och är ett renrasigt arabiskt fullblod på ståtliga 18 år. Zhaalaga har jag haft i lite över två år nu och försökt tävla med, men jag har nu insett att hon inte klarar av det eftersom hon är och har varit till och från, halt. Zhaalaga är 144.1 cm hög, alltså D-ponny och lite för stor för mig egentligen.
.
Med Zhaalaga har jag gjort allt, verkligen allt med! Vi har badat, hoppat, dressyrat, (?) tävlat, vart på ridläger, ridit i grimma och grimskaft, ridit utan någonting, rejsat, tricktränat, löstränat, ja ALLT, hon är verkligen som en hund, världens snällaste och följer en vart man än går. Som jag sa så har jag ju tricktränat en del och dessa tricken kan hon: Buga, puss, "hoven" och kramas, detta passade jag på att lära henne i vintras när det var omöjligt att rida.
Hästen som jag förhoppningsvis ska köpa inom en snar framtid heter Jasmine girl och henne håller jag på att rida just nu.
Från början så var det egentligen meningen att jag bara skulle vara med i div III dressyr med Jasmine istället för Zhaalaga eftersom hon blev halt, men nu så är det antagligen så att jag ska köpa henne istället.
.
Jasmine är renrasig Welsh av cob typ och är en maxad C-ponny, alldeles lagom för mig alltså!
Som jag skrev så var jag med och tävlade div III på Jasmine, (dock inte första omgången) och redan på första tävlingen så vann vi båda klasserna som gick i Lc:1 på 69% och 75% vilket var jättekul eftersom det var Jasmines första lokala i hela hennes liv! Dock kan hon inte stå still på prisutdelning utan håller på och kan inte stå still.



Det var en liten del ur mitt liv, så nu får vi hoppas att Amanda har det super kul på sitt ridläger!


Failbilder alá Ida & Billy!








Billy är lite ehm, speciell men Ida fixar det galantus! :) Fast ibland kan de se lite små-roligt ut.. Jag förstår bara inte HUR hon kan hålla sig kvar!!

Photoshoot med Trevina








Lite bilder som är tagna för ca en vecka sedan, har helt glömt av att jag hade dessa!

Födelsedagspresent från..

..Cissi, Tuva & Andreas!
Jättestort tack, den var JÄTTEFIN!!

En jättefin ridtröja, den är med på ridlägret och ska användas till speciella tillfällen såsom ridlägrets sista dag, tävlingar, träningar os.v. :)

Visst fin med hästen som travar in? Jag är typ kär i hela tröjan! ♥

Fler Trevina-hoppbilder..






Tuva & Teddys ridlektion i tisdags!


Vi började med att gå på fyrkantsspåret, och sedan slalom, snett igenom os.v.. Vi gjorde även slalom i trav!
Tuva fick sitta med armarna rakt ut och blunda och så ledde jag Teddy och det gick jättebra, hon var helt avslappnad ;) Hon ville så gärna rida i skogen så det fick bli en runda till Bikupan, trav därifrån till skogen, in i skogen och ut på vägen på andra sidan och sedan hem igen. Hon var jätteduktig och glad :) Teddy boy med!

Vi avslutade med att göra fyra stilla-stående upphopp och ett i fart, jag fick hjälpa henne att komma upp men nu vet hon iallafall hur man ska stå! :)





Coolisharna!

Nu åker jag!

Nu åker jag till stallet & ska fixa med Trevina innan vi åker, ha det bäst så hörs vi några gånger under veckan via mobilen.. Har gjort 4 inställda varje dag & har 2 supergästbloggare inställt! Weihoo ;)) Nu måååååste ni ändå bli nyfikna. En dressyrmupp & en hoppmupp! Båda två är tjejer & är überduktiga med sina ponnyer.
F, Z & J börjar deras hästars namn på!

Nåväl, ni lär se när deras inlägg kommer upp!
Hejdå, glöm inte att kommentera flitigt nu. Då blir jag massa glad! ♥

Bild från förra årets läger x)

By the way, här är Trevinas hagkompisar!

Pegasus (hans ägare heter Emma!)

Tjalve, som Trevina även delade lösdrift med förrut (hans ägare heter Patricia!)

Hittade ingen bild där Patricia rider.. Shoganan, (ägaren heter Annie, men det är Patricia som har med sig Shoggen till ridlägret)

Jag "känner" alla hästar sedan innan, jag har alltså träffat dom förrut ;)

Hejdå.

Bilder från stallet idag!




Han stack iväg med henne, hahhahaha..



Leriga pollar..

Natta gör iordning Trevina!

Glömt visa mina inköp på Trehästar!



Ett allround schabrak, gult från Mias RS 495:- .


GG huva som matchar till schabraket 195:-


Riders company väst 400:- beg.

SIST MEN INTE MINST.....




Libresse schabrak, 95:- beg.

Sovmorgon som heter duga

Hej på er! Jag har vart vaken ett par timmar men inte orkat att gå upp.. Nu ska jag ta de första stegen upp ur sängen och äta frukost.. Kalla mig seg om ni vill ;) Om en timma anländer Nathalie och vi ska till stallet och packa Trevinas grejer! Jag är ubertaggad på ridläger, inte så taggad på att de ska regna hela veckan därimot... Its a later problem! Nu - frukost! Lots of kisses Amanda

Världen är bra liten?!








För er som inte riktigt hänger med, så har Qlementine & Kiwi vart på samma stall som Zhaalaga (Jessica Christofferssons ponny!) Jessica bloggar på http://dressyrfjollorna.blogg.se/ tillsammans med Nathalie & Emmie!


Sovmorgon

Tar mig en rejäl sovmorgon, tror jag verkligen behöver det. Vi hörs senare när jag har vaknat, och idag kommer det bli bra med bloggning, det är ni värda! ♥

Precis så kände jag mig hela dagen igår..

Hämtade hem Q & K idag!

Idag kom mina egna tjejer hem! Qlementine & Kiwi!

Kiwi

Qlempan

I transporten!

Gud vad jag har saknat dom, finaste tjejerna ♥

Smakprov!

Här är smakprov på ihopsläppet med Qlempan, Kiwi, Trevina, Billy & Teddy!





Godmorgon!

Hej på er, vaknade av att Nina ringde mig och frågade hur många ponnysar jag tar med mig till lägret, från början var det ju tänkt att Qlempan också skulle följa med men hon är ju fortfarande skadad (eller ja, det vet vi ju inte för vi har inte vart på Alé ännu..) så det blir bara lilla Trevina som får åka med på lördag! :)

Nu ska vi gå ut till hästarna, rida och sådant, vi hörs senare med massa bilder! :)

Bild från igår.

Fler bilder..





Den obligatoriska bilden..

Snygga tjejer!





Rivning..



Hoppbilder från idag









Visst är hon fin i sin gula outfit! :) Loppan då ♥ Detta var hoppbilderna från idag, och som ni ser satsade vi inte direkt på höjder, vi vet ju att vi kan hoppa höghus ;) Vi tränade på att komma med rätt avstamp (vilket lyckades några gånger jättebra!) och några gånger lite sämre.. Men duktig var hon & vi hoppade upp till 70cm! :)

Kommer fler bilder senare. Förlåt för noll bloggning idag..

Lan med Ida!

Inatt ska jag och Ida sova i stallet ju, vi ska rida, äta gott och lana sims! Jag uppdaterar er säkerligen via mobilen eller så. :) puss älsklingar ♥


Ridturen igår!

Lite bilder från igår när vi var ute och red, vi red vid dammarna och sedan hem igen, för att jag fyllde ju år & skulle ha kalas & och skulle förbereda allt ;) Mysigt var de förrutom att Trevina var stark och inte ville stanna, hon bara studsade. Antar att det var för alla mygg & knott os.v.. Dumma :( Red förövrigt barbacka!

Jag & Trevina i skogen!

Ida & Billy i skogen!

Ida & Billy på en grusväg!

Trevina på en grusväg!

Trevina i hagen!

Ida gör iordning mat till Billy!

Film på Billy!


Billy går roligt med transportskydden!

Dagens planer!

Idag så är det en inte vara hemma dag, haha. Jag ska bara vara hemma nu på förmiddagen och sedan vips iväg!
Ska ta ut Tiff snart och sedan ska jag till stallet, vänta på Emelie, åka till Trehästar med Ida och köpa västen & schabraket, till stallet, rida och sedan tälta i stallet! :)

But don't worry about it, jag har iPhonen och jag ställer självklart in inlägg! :)

Mongo-Trevina & Teddy som släpps ihop med Billy!

Ridpasset igår!


Jag & Trevina rider fram under ledning av Nathalie! :)

Sedan började upphoppsträningen, gick prima skinka fast jag var feg några gånger ;) På bilden gör jag upphopp i galopp! Smidiga som vi är höll vi på att krascha in i en bil...

Nathalie visade mig & Trevina en ny teknik, eftersom att hon oftast sticker med mig såfort vi har vänt i upphoppen och det resulterar att jag inte vågar hoppa.. Så jag ska alltså hoppa i svängen, ja svårt att förklara men det gick bra och det tror jag kan funka riktigt bra! :)

Sedan red Cissi Trevina för första gången! :) Såg superbra ut och Trelle fick jobba ordentligt med bakdelsvändningar och allt! :)

Presenter!



Alltså bilden... Spotify Premium av morbror & moster! :D


Halsband av Anneli, Ylva, Gustav & Marcus!

Klänning av Anneli, Ylva, Gustav & Marcus!

En film av pappa!

& lite annat ..

Smakprov från igår!


Avhopp..


Mina presenter på morgonen!!


iPhone 4 & ett rosa skal med blommor på!


Shorts! :D


Graffiti nagellack & ett svart, marabou choklad.

Ponnymagazinet (så blir du en succébloggare)

Mobilskalet ♥

Mobilen <3 <3 <3 <3 <3 <3

Ett par blommiga ballerina :)

Ett par svarta ballerina :)

Skype med Ida & städar

Just nu sitter jag och laddar ner appar till min käraste mobiltelefon, skypar med Ida & städar samtidigt. Fastnar mest i att sitta stilla, men nu ska jag ta ett ryck och städa mitt rum!


AJJPHÅNE!

JAG HAR FÅTT EN IPHONE, omg, så glad :D ♥
Nu ska jag sova, godnatt!


Bilder från gårdagen!




Ida tar på Emil sitt flugtäcke.


Billy står och ser söt ut! :)


Himmel!




Vi väntar på Idas låtsas-mamma Heli ;)

Godmorgon!

Hej på er.

Jag är i skrivande stund hemma hos Ida, min käre vän. Vi har precis vaknat, fast nä där ljög jag lite. Vi vart vakna ett tag och plågats av en #€%& fluga!!! Den har satt sig på min mun, gått runt på Idas ansikte. Haha, Ida vart helt galen i natt.

Ida: "MEN SARA, NEJ! NEJ SARA!!! VAD VILL DU?? NEJ SARA GÅ!!"
Jag: "Ida, Ida vad är det??"
Ida: -Knäpptyst-
Sara är hennes lillasyster..


Bild från igår när Ida badade med Billy i havet. :)

Amandas garderob!


Ett ridspö jag fick i julklapp 2010 av Nathalie & Kicken. Det är blingbling & sammet uppe vid handtaget.

Spöet ingår i min & Trevinas tävlingsoutfit men det är ännu aldrig använt. Vi ska göra våran debut tillsammans med spöet snart!


NEXT: Havet.

Snart kommer Ida hit och vi ska först äta smörgås tårta med lite folk och sedan ska vi till Billy och simma med honom i havet. Ska bli fett nice! ;) Kameran åker självklart med.

Nu ska jag fixa med lite saker.


Grimskaftet

Jag vann ett grimskaft på Nissecupen jag glömde visa er, jag tyckte det var riktigt snyggt. Om jag bara kan hitta en matchande grimma till det så passar Trevina kanonfint i det!

Det är inget speciellt grimskaft så, men tycker det är härligt och mjukt att hålla i, inte för långt & inte för kort utan lagom. Helt enkelt jättebra!


Dagens ridpass!


Hämtade in henne, hon var lerig som tusan så fick borsta ett tag. Jag blev så sugen på att rida barbacka så det blev så! Vi red iallafall ut till stora vägen och sedan upp i skogen och förbi dammarna. Hon var jättepigg och eftersom det är ett par grindar att öppna tränade jag även på lite upphopp. Hon var pigg och det gick jättebra. Red i ca 50 minuter.


Dagens outfit:
Schabrak - Trehästar
Gjord - Ingen aning
Träns - Ullared

Ellinors student!




Utspringet.

Flaket! Hon hängde av sig typ allt innan hon åkte flaket för att hon fick så ont i nacken. Kleeenis!

Och osocial som jag är (är överuttröttad av alla 400 barn som är sååå överhyper så jag blir trött) så sitter jag uppe på rummet och fixar med några av bilderna medan resten sitter där nere. Men ska gå ner nu & socialisera mig!

Update om Kiwi & Qlempan

KIWI ÄR BETÄCKT! :D
Inte Qlempu :/ Men jag hoppas det händer om ca 2 veckor (för då kommer fölet att komma runt min födelsedag typ) Det skulle varit så roligt. :D

Saknar Qlempan jättemycket, längtar så mycket tills dom kommer hem! ♥


Ellinors studenttårta



Blekt bilden lite då den var helt galet stark.. Den var jobbig att titta på! Om ni kände att ni ville veta.. ;)


Nu ska vi "snart" åka till Mimers och "ta emot" Elly! Jag vågar inte lägga ut en bild på hur hennes "stolpe" ser ut, ifall hon skulle få för sig att gå in på min blogg nu i förväg (vilket jag inte tror, men vågar inte chansa) för hon kommer döda oss för bildvalet. HAHAHA, ska bli kul att se hennes min x)

Jag & Viola

Nu sitter jag och Viola och förbereder oss inför att åka till Ellinors student! Nu vet ni varför jag inte kommer att uppdatera så mycket. Och för er som inte vet (eller hur kan ni veta?) är Viola min kusin! :D


Jag har morgonfrisyr & morgonansikte, haha så ni får inte se mig mer än såhär!

Underbart med sommarlov!


Clara, Mathilda, Jossan & Ida!

Ida, Ellen, Julia & jag!

Ida, Jossan & jag. Bästa! <3

Ida, Jossan & jag <3

Tiffany



Lite bilder jag fotade på Tiffany igår.

Schema for the week


Fast Billy kommer på lördag istället.

10 sanningar om mig

*. Jag har aldrig sett en skräckfilm/thriller film/serie.
Kommer inte hända heller inom den närmaste framtiden.

*. Jag har aldrig rökt.
Jag vill inte röka, har aldrig gjort det & kommer inte göra det inom den närmaste tiden.

*. Jag är ett riktigt glassmonster som kan äta hur mycket glass som helst.
Speciellt på sommaren, blir nästan 2 glassar per dag!

*. Jag har börjat att gilla Taylor Swift.
Hon har en äkta girlie-musik och hennes musikvideor är söta, rosa & prinsessiga. Soo Mandy-style ;)

*. Jag älskar Mcfeast på mc'donalds.
Älskar dressingen blandat med ketchupen. To die for!

*. Jag tokläser Justin Bieber's twitter varenda dag.
Och twittrar ett par tiotal till honom varje dag. DESPERAT TJEJ? Nääe då.

*. Jag tror nästan inte jag har sett en snyggare kille än Taylor Lautner efter Justin Bieber såklart då.
Såg honom igår, på MTV Movie Awards. OMG säger jag bara. GE MIG?!

*.
Jag är helt sinnessjukt skoltrött.
Får huvudvärk och blir helt trött bara jag tänker på det.

*. Jag älskar att sjunga, men hatar att sjunga inför andra.
Kan inte sjunga, det är därför!

*. Jag har ingen som helst taktkänsla.
Tog mig flera veckor att lära mig spela 4-takt på trummor.

Taylor Lautner.

Svar på kommentar!


Svar: Det beror helt & hållet på vad jag fotar för något, när jag fotar landskap/blommor har jag landskaps-ikonen eller blom-ikonen. Är det gymkhana/hoppning/dressyr är det P eller auto, ibland även rörelse-motivet. Är det människor är det människo-ikonen eller auto. Ja det är egentligen olika på allt, men såhär är det oftast. Jag vet inte ifall det är rätt, men det är såhär jag har för inställningar när jag fotar. :)



Jag har över-redigerat de 2 översta bilderna, haha.. Var kul att se ifall det gick att få dom i "solnedgång" istället för mitt på dagen & jag tycker jag lyckades helt okej!

Stall-dagen

Varning för suddiga bilder, jag har tagit dom med den nya kameran och smart som jag är kollar jag inte inställningarna förrän jag har kommit hem. Hade på "låg" bildkvalité, "natt"-foto & sist men inte minst den minsta upplösningen. SMART CHEY ALLTSÅ! Nu har jag däremot bytt till det bästa av allt & fotona blir mycket klarare. Såå typiskt alltså! :(

Jag & Nathalie åkte och köpte glass hos Said. En mjukglass med strössel. MUMS!

Teddy-bear.

Nathalie som flätar Trevina.

Trevina.

Trevina.

Först fick Tuva rida en sväng (ner från stallet och hem till sig). Hon stannade, satte igång, styrde höger & vänster och till sist hoppade hon även av själv. Alltihopa barbacka & själv! Jag höll inte ens i Trevina. Nathalie & Cissi fotade med jag har inte de bilderna och de har inte lagt ut dom på facebook ännu.. ;)



Jag & Trevina red först ut till stora vägen och sedan upp i skogen så man kommer runt Skotte mosse och en annan mosse. Så red vi hem & vi var ute i ca 1,30 timma.

Mitt kamera-fack till kameran. Är det inte gulligt eller vad? ;)

Stallet nu!

Nu far jag till stallet och rider Trevina. Tar med min nya rosa kamera, så ni får bilder från uteritten också! :D
Får skynda mig nu så inte Nathalie behöver vänta på mig, hejdå! <3
/Amanda

Krockar

Hallå.

Jag har ett dilemma, och det är ganska jobbigt för att det handlar om två riktigt roliga saker som krockar med varandra. 18-19 (lördag & söndag om två veckor) ska jag & Trevina tävla Nattas Cup. 18-23 är det ridläger som alltså börjar på lördag som jag ska tävla på! Natta säger att jag inte får missa tävlingen, får då tävlar hon Trevina själv och då får jag ändå inte "tillbaka" Trevina förrän på söndag & jag tänker inte heller missa ridlägret.
Så jag får i sådanafall komma dit på söndagen istället. Men det kommer bli jättetråkigt då jag missar hela 3 ridpass och TVÅ hela dagar.

Varför måste allt roligt alltid vara samtidigt? Varför kunde inte tävlingen vara nu till helgen SOM DET VAR PLANERAT FÖRST?

Trellefinken ♥

Godmorgon!


En bild från Marstrand igår.

Nu har jag precis vaknat, är jättefint väder. Är hemma idag för att det är bara lärar-match och det är helt sjukt onödigt. Ska passa Tiffany åt Emelie för att det var ingen som kunde göra det, och då var det ju lägligt att jag var hemma. Haha ;) Nu ska jag äta frukost. Chiao.

Bild från när jag, mamma, morbror, Emelie & Annie åt på resturang efter balen igår.

Måste tipsa er!
http://www.chevalridsport.se/sv/trans/bett/golden-wing-tredelat-sweet-koppar-transbett-stubben.html/?affiliate=3342

Detta bettet har jag BARA hört gott om. Verkligen värt att köpa! :)

Just nu


Nani-time med Tiffany, vi kollar på Cougar Town med youghurt och SÅ skönt med sovmorgon imorgon. Ska inte till skolan, fett gött ;)

Godnatt på er!

Ellinors bal!



Kommer fler bilder någon annan dag, Ellinor får kolla igenom & godkänna lite ;) Tog iallafall över 950 bilder så hon har en del att välja mellan.

Emelies studentbal

Om en timma ska vi (jag, mamma, Ulf, Emelie, pappa, Natta, Kicken (?) och mååånga fler) åka till Ellinors bal ute på marstrand! Tänkte visa er lite bilder från Emelies bal (fast hon gick inte på Mimers utan Porthälla).


Emelie i lila såklart. :)

Jag är i stallet och väntar på Natta

Hej på er. Jag hann aldrig ställa in ett inlägg åt er så det blev lite knäppt med uppdateringen. Jag är just nu i stallet och väntar på Natta, hon är och jobbar. Senare ska vi till Ellys bal. Ska fota henne så ni får se bilder sedan. Därefter ska jag ha ridlektion med Tuva och Teddy. Ska nog öva lite balans och ridvägar med dom två! Nej, nu ska jag fixa i stallet. Puss puss.

Tävling hos Ponnysanning


http://ponnysanning.blogspot.com/2011/06/tavling-i-samarbete-med-libresse.html#comments

Ridskolan del 3

Wops, glömt av att publicera den..

Fick bli ett akutavsnitt och då tager man vad man haver. (Alltså Idas lillasyster)

Hos hingsten


Tjejerna i transporten

Kiwi framme

Qlempan framme

Kiwi, Mirja (?) och Qlempu. De fick gå med ett litet welsh-sto som också ska bli betäckt av samma hingst.. Haha, kommer inte ihåg exakt vad hon hette men Mirja eller något sånt ^^.

Puccini!

Puccini som kollar på sina nya tjejer :)

Tjejerna i hagen

Jag dör, så galet gulligt föl! Pappan är Puccini och mamman står bredvid. Helt sjukt så söt

Puccini

Hejdå hjärtat ♥

Hingsten


Pucchini OX heter han, arab som ni ser ;) Fett fin & tror det kan bli sjukt fina ponnysar eftersom de kommer ha så fina mammor och en sådan fin papi :)

WANTED!

När jag & Ida var påväg till cafeterian på Alleby igår, gick vi förbi någon tjej & sin mamma (?) om jag inte minns fel, som sa.
"Det där ser ut som den där bloggaren!" Så den tjej som sa de kan väl skriva en kommentar? ;) Hade varit kul att se vem det var :D

Tuva & Trevina :)

Påväg till Ljungskile


Just nu sitter vi förhoppningsvis i bilen påväg till Ljungskile, för att lämna Qlementine & Kiwi hos Pucchini som ska bli betäckta av honom.. Hoppas de inte blir borta allt för länge ♥
Kommer sakna dom jättemycket, speciellt Qlementine. ♥

Hur det har gått idag

Heat 1: Natta, Cissi & Tuva kom och kollade! Jag red på det vanliga bettet och på framridningen var hon pigg & alert. Väl inne på banan så flippade hon några grenar. Men det gick helt okej & lyckades göra ett upphopp i den racersnabba farten.. *NÖJD TJEJ!* Hon var stark & stack lite då och då, men ja som sagt gick det helt okej. Men inte på långa vägar lika bra som igår.

Bank race

Spänner

Upphopp..

Finalen: Kom till C-final, hade fortfarande det vanliga bettet. Hon var HELT galen & det ända som gällde var -SPRING- Fick knappt stopp på henne och hon välte tunnor, sprang över flaggor och rusade in i växlingar os.v. Hade i princip noll koll på henne. Så det kanske ändå var bäst med pessoabettet då det var det heatet som gick bäst. Nåväl, det har jag lärt mig till nästa gång!

Muggar


Flaggor

Påväg ut från banan, ville inte vara med på ärovarvet då hon hade TOTALstuckit med mig & jag hade nog inte fått stopp förrän 100 varv.

Vi vann iallafall ett blått grimskaft, reflex & rosett!

Kom 3:a i C-finalen.

Film när vi rider in på banan..

Gissa vad jag har fått idag?


Undra vad jag har fått idag... av världens bästa syster Nathalie?

EN KAMERA :o


TACK VÄRLDENS BÄSTA NATTA!!!!!

Levad


Tänkte trixa lite & visa vad jag och Trevina faktiskt kan! En levad fick vi in så fint i skräpet!

Resultat efter dagen

Heat 1: Nervös ryttare + överladdad ponny som aldrig har tränat på riktigt ihop är ingen bra kombination har jag kommit på.. Men, vi gjorde det bästa av situationen och det gick helt okej.. Hon stack med mig ett antal gånger men det var bara för att jag tjuvhöll henne i princip hela tiden.. Upphoppen gick inte, hon bara drog så jag hann inte med.. Fick ta stigbygeln och höll på att flyga av. Men, det var några små missar här & var, men annars gick det helt okej!
Vi vann över Sverige & Danmarks EM-lag på slalom!

I väntan på att få gå in på banan.

Jag & Bea - ponnypar

Heat 2: Fick låna ett pessoa-bett av Celine, och hon blev mer stuttsig på det vill jag lova.. Ju mer jag tog, desto mer drog hon. Så fick byta ner till mittenringen istället och då gick det mycket bättre. Var med på en upphoppsgren nu med (spänner) och den gick JÄTTEBRA! Var tvungen att lägga ett varv då vi var påväg in på nästa bana.. Annars vågade jag släppa på bromsen mycket och vi kom 2a i heatet! Vi mötte Norges EM lag och det gjorde vi varenda heat, och vi kom tvåa fleeera grenar. Är SUPERnöjd på t.e.x sandflaskor då jag var jämnsides med en ryttare, jag tänkte "Aja, jag får väl missa då!" Så gasade på henne och så tog jag flaskan och vi kom tvåa in i mål :D Samma på flaggor.. Jäklar vad kul det är! Längtar helt galet mycket tills imorgon!!!

4-flagg

Sandflaskor



Jag måste få förklara våran placering, vi är 4 JUNIORER som rider med SENIORER, jag har aldrig tränat riktig gymkhana på Trevina, Bea har tränat EN gymkhanaträning på Bella, det är Sammys & Paulinas första tävling (De sköter sig exemplariskt!) & vi har gjort en del missar. Men vafan? Vi rider för att ha kul & det har vi! Sedan vad vi kommer för på plats sedan skiter vi i, men vi ska göra vårt bästa för att nå toppen såklart (vilket inte kommer att hända)

Bilder från igår

Ida fotade mig & Qlempu lite igår, här är de bilderna!



Iväg på tävling!

Nu får ni allt heja på mig, eller ah.. Hela laget såklart! Ida är med & fotar så förvänta er en bildbomb senare ikväll.. Har bara hunnit fixa ett tidsinställt inlägg, men ni fixar dää!

Taggar Nissecup med Ida!


Nu ska vi äta godis, chips & se på film. Upp klockan halv 7 imorgon, guuud vad kul.. Ser fram emot en störtlerig häst alltså! :)

Ponnysanning in my heart

Jag älskar skvallerbloggar, men hatar att vara med i dom (har hänt ett fåtal gånger, men de gångerna har jag blivit jättedålig till mods. Usch!) Förstår inte hur t.e.x Kissie orkar med alla skvallerbloggar som skriver om henne.

Men iallafall, ville tipsa om en JÄTTEBRA skvallerblogg, som inte är elak som de flesta andra (t.e.x Rsskvaller....) och den heter PONNYSANNING.BLOGSPOT.COM . Galet bra blogg som som sagt inte bloggar elakt om andra, utan ger creed till bloggarna, hissar och ja helt enkelt ger folken en anledning till att fortsätta blogga.

Ett inlägg som publicerades för någon dag sedan. :)

Känslig mot flugor


Trevina är jättekänslig mot flugor, och om man inte är snabb nog att sätta på henne en flughuva när det är varmt & mycket flugor ute, så ser hennes öga ut såhär. Bilderna är på morgonen igår och det har alltså inte hunnit bli speciellt svullet ännu, glömde helt av att ta bilder på hur det såg ut när jag tog in henne vid 6 på eftermiddagen. Då var det som en påse under ögat som var fylld med något..

Ögat rinner, blir rött & irriterat, vi brukar vara väldigt bra på att få på henne en flughuva som hon går med hela dagen, men idag blev det inte så. Stackars henne. Usch ♥ Inatt gick hon med flughuva på sig, för att slippa eventuella problem idag.

Familje-forskar


Jag håller på att forska om Qlementine & Kiwis föräldrar os.v för att se hur långt tillbaka de är släkt med varandra. Och det är ganska coolt för Trevina kommer in i "släktträdet" redan vid Kiwi's morfar & Qlementines gammel-farfar. Trots att hon inte är efter någon Lyckås häst eller så.
Men om någon vet något om Lyckås Qlementine, Kiwi, Trevina, Rookery Full Flight, Lyckås Regina, Lyckås Mandarin, Trevallion Quaker, Babycham, Synod William, Craven Fancy Lady, Carolinas Foxglove eller om Lyckås Guardianne så får ni mer än gärna skriva ett mail till [email protected]


Hästarnas motion igår

Jocelyn & jag borstade och sedan fick hon skritta ner & ett varv i rondellen. Qlementine var över-pigg då hon ääntligen fick gå en liten sväng! :')  Gör ont i hjärtat när hon inte får göra någonting :'( Världens bästa ponnybus! ♥

Bild från igår
Mamma grejade med Kiwi idag, gick på en promenad. Var jätteduktig med bettet, bara lite bråkig.. Hon bara slänger upp huvudet, men fick muta henne med havre x)

Bild från igår
Jag & Jocelyn borstade och fixade, hon red ner till Cissi & Andreas och sedan red jag, Cissi & Tuva till paddocken. Red dressyr först & avslutade med hoppning. Hon var jätteduktig & Cissi visade mig ett tips hur jag ska göra när Trevina blir för stark för mig (t.e.x på gymkhanan). Så ska höra med Eva-Lena lite om det bara.. :)


Rätt svar!


Alla rätt! :)
Klicka här för att se vinnarens blogg!

Ny häst!


Tusan att jag står så man ser mig :(

Rubina heter hon. :) Helt sjukt fin och jag ser verkligen fram emot imorgon då jag ska få lära känna henne mer. :)

Finn 4 fel


Bilden ovan är originalet.

Fel-bilden.

Bildminne #1


Jag & Linus för jättemånga år sedan.. Haha, galet.. Hur kan man passa på en shetlandsponny lixom?

Business girl

Som den lilla business girl jag är, är jag upptagen idag, fredag, lördag och söndag. Idag ska jag passa Jocelyn & Milo, kanske rida Trevina annars ska mamma longera henne. Fixa inför tävlingen eftersom på fredag är verkligen fuuullt upp. Då ska jag klockan 7-9 passa Jocelyn & Milo, 9-15 ska jag iväg och göra en hemlig grej. Får inte säga för mamma. Efter det ska Ida sova hos mig, för vi ska tagga inför Nissecupen som är lördag & söndag.

Men, häng inte läpp för det! Eftersom jag är såååå bra så ställer jag in inlägg åt er varenda eviga dag. Allt för er sötnosar. ;)

En bild som mitt larm på macisen tog, haha ser ut som en fånge eller något x)

Photoshoot med Tiff




© by Amanda.

Glömde änna att uppdatera er

Fast det gör nog inte så mycket, de flesta har varit i skolan antar jag? :P

Iallafall så har jag inte gjort nåågonting. Men efter mitt inlägg så somnade jag faktiskt. Till klockan 1. Så blev sovmorgon ändå! :D Göttttttttt. Sedan kom Emelie & Elly & Annie hit, satt med dom när de solade och stickade. Har även fotat Tiff lite, annars har jag inte gjort så mycket. Mest chillat och försökt bli frisk. BAJS att Troya's clearround är imorgon, och jag får inte vara med på den. :''''(


Hemma idag

Idag är jag hemma från skolan, har en dunkande huvudvärk hela tiden. Iallafall tänkte jag att jag då får chansen att sova ut ordentligt, men icke. Först smsade Philip mig (vi går alltid till bussen tillsammans, så hade egentligen inte tänkt något annat & han visste ju inte att jag inte skulle till skolan idag) sedan ringde Ida mig på vägen till skolan, senare ringde Bosse, och sist men inte minst smsade Julia mig. Så blev ingen sovmorgon, hehe.. Har spelat The sims 3 ett tag nu, var så längesen.. Även sett klart på filmen jag började se i badet igår. Snart ska jag gå upp ur sängen (den är så gosig!) och äta frukost. Ska se en annan film till frukosten också, och sedan GLASS. Wonderful.

Ida ska rida Trevina idag, thanks sweety! :') ♥

Mitt finafinafinafina hjärta ♥
Imorgon kommer Rubina! :D

1 Juni!

..8 dagar till skolavslutning
..3 dagar till Nissecupen
..12 dagar till min födelsedag
..5 dagar till Kiwi & Qlempan åker till hingsten


RSS 2.0